10 things you didn't know about me
10 things you didn't know about me

Bună, numele meu este Andreea și vreau să devin cea mai bună prietenă a ta în materie de stil! Iar astăzi m-am gândit că ne-am putea cunoaște mai bine. Nu de alta, dar poate că uneori nu par suficient de apropiată de tine. Un articol de blog nu este la fel ca un videoclip în care poți observa mimica, gesturile și inflexiunile vocii unei persoane. Așa că astăzi m-am gândit să dezvălui 10 lucruri pe care (poate) nu le știai despre mine:

1. Am absolvit Facultatea de Matematică a Universității din București

10 things you didn't know about me

Nu par a fi un matematician convins, așa este? Asta pentru că nici nu sunt! Îmi place matematica, aș rezolva ore în șir probleme și aș decripta oricând un cod, dar nu sunt prototipul unui matematician obișnuit care pune în prim-plan pasiunea sa pentru această materie. Ca specializare am urmat programul de ”Matematici aplicate”, iar masterul l-am urmat în limba engleză și a îmbinat algebra cu geometria și cu criptografia.

2. Am mai avut un blog înainte

În 2012 mi-am lansat primul blog de modă în care obișnuiam să prezint ținutele vedetelor drept inspirație și să le comentez. De asemenea, anunțam cele mai noi tendințe, dădeam sfaturi despre cum să ne îmbrăcăm la diferite evenimente sau organizam diferite sondaje. Din păcate, facultatea grea pe care am urmat-o și-a spus cuvântul și nu am mai avut timpul necesar de a încărca postări pe el.

3. Gătesc în timpul liber

Ador să gătesc. Și ador să mănânc mâncare savuroasă. Gătesc cu ușurință paste cu fructe de mare sau varză cu ciolan, nu am neapărat o bucătărie preferată. Așa că, atunci când nu mă ocup de blog sau de alte activități, pot fi găsită în bucătărie, pregătind ceva savuros. Apropo, uneori poți vedea ce mai gătesc pe contul meu de Instagram, la secțiunea ”Povestea mea”.

10 things you didn't know about me

4. Fotografiile de pe blog sunt făcute de fratele și soțul meu

Cele mai multe dintre fotografiile de pe blog sunt realizate de fratele meu mai mic, Andrei, dar câteodată îl chinui și pe Darius cu ședințe foto. Amândoi sunt MINUNAȚI și le mulțumesc pe această cale că mă tolerează cu toate capriciile mele.

5. Că vine vorba de fotografii…

Editez fotografiile de pe blog în Photoshop și Lightroom. Primul program îl folosesc pentru a redimensiona imagini sau pentru a elimina diferite lucruri dintr-o fotografie (de exemplu, un coș de gunoi). Al doilea program îl folosesc pentru a ajusta luminozitatea, culorile și contrastul dintr-o fotografie. Și ador faptul că îmi pot crea singură efectele dorite din câteva mișcări ale mouse-ului. Yas!

6. Am doar 1,50 m

În fotografii par mai înaltă pentru că cei doi fotografi mă pozează de fiecare dată de jos sau dintr-un unghi larg. Și pentru că am învățat cum trebuie să mă îmbrac pentru a părea mai înaltă. Poți citi aici cum te poți îmbrăca și tu pentru a părea mai înaltă.

10 things you didn't know about me

7. M-am născut în Craiova

Orașul meu de reședință este Craiova, un oraș de suflet. Primii 20 de ani din viață mi i-am petrecut aici, apoi m-am mutat la București, unde m-am gândit să mă las chinuită de matematică.

8. Nu am călătorit niciodată cu avionul peste ocean

Deoarece am o teamă parțială de avion. Adică, dacă am o altă alternativă, zic ”Doamne, mulțumesc!” și mă folosesc de ea. Dacă nu, mă urc chinuită în avion și stau pe scaun încordată de parcă avionul s-ar prăbuși dacă mă mișc puțin mai tare. Totuși, dacă voi avea oportunitatea de a merge peste ocean, probabil o voi face. Dar nu promit.

9. Scriu de la 14 ani

Mi-a plăcut să scriu de mică, eram cea mai fericită din clasă atunci când primeam drept temă să scriem o compunere. Scrisul are un efect terapeutic asupra mea – mă liniștește și mă aduce mai aproape de ceea ce sunt. La 14 ani am scris primul roman de mână, iar la 15 primul roman tastat la calculator.

10 things you didn't know about me

Detalii ținută – Fustă: Zara (model similar aici) | Cămașă: Zara (model similar aici) | Sandale: Stradivarius (model similar aici) | Șosete: sunt primite cadou (model similar aici)

10. Nu am o culoare preferată

Surpriză! Cei mai mulți dintre apropiații mei credeau că roz este culoarea mea preferată. Așa credeam și eu până de curând. Pe cuvânt! Dar, după ce am citit ”Psihologia culorilor” de Karen Haller, am realizat că îmi plac aproape toate culorile, mai puțin maroul de pământ (gen, l-aș elimina definitiv și aș putea trăi bine mersi fără el), și rezonez mai bine cu câteva nuanțe precum roz prăfuit, roșu cu subtonalități de oranj și acvamarin.

Tu ai vreo curiozitate legată de mine? Dacă da, lasă-mi întrebarea mai jos, în comentarii.


 • Te-ar mai putea interesa

 • 0 0 vote
  Evaluarea articolului
  Subscribe
  Notify of
  guest

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  12 Comentarii
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Jessica

  This was a fun post! It was nice to know a few trivia about you we would never have known otherwise. Thanks for opening up, especially about your fear of flying.

  Jessica | notjessfashion.com

  Andreea Claudia

  It’s my pleasure! I hope I’ll forget about my fear of flying in the future. xo, Andreea

  districtofchic

  I’m so impressed by your background in mathematics! I struggle with math, lol!

  District of Chic

  Andreea Claudia

  Thank you so much! I love Math. Actually I think there would be more people out there enjoying it if there were more good teachers in schools. <3

  Mai Nguyen

  Your younger brother and husband are both great photographers! They take really lovely photos!

  Mai
  ✰ maidoesthings.com

  style frontier

  wow didn’t know you are a mathematician! that’s great
  xoxo
  style frontier

  jointyicroissanty

  Great to know these facts about you! My photos are also taken by my husband.

  Jill Gilbert

  These photos of you are so gorgeous! That’s amazing that you have your master’s degree in math! I wish I was good at math haha, I took my last math class a year ago and I never looked back lol!

  Jill
  https://jilliancecilia.com/

  Geniussr

  loved to read all those facts about you… I love mathematics too, maths and statistics have been my major courses… You look great in all beautiful photos.. thanks for sharing hon… Happy day…❤️

  https://geniusenough.com/2020/01/18/lipstick-trends-for-every-occasion/

  SundayDahlias

  Oh wow, that’s amazing that you have master degrees in math! I grew up hating math so I was so happy to be done with it after high school ahah!

  https://sundaydahlias.com

  Ashley White

  I am LOVING your shoes, babe! Super fun!

  -Ashley
  Le Stylo Rouge