Girl with trench coat
Girl with trench coat
5 motive pentru care ar trebui să ai un trenci
Girl with trench coat

Recunosc că în ultimele luni am cochetat din plin cu una dintre piesele mele preferate de purtat pe afară – trenciul. Acest pardesiu reprezintă o piesă de bază într-o garderobă datorită unor motive pe care azi le-am strâns sub forma acestui articol și sunt gata să le împărtășesc cu voi. Iată 5 motive pentru care ar trebui să ai un trenci în garderobă:

1. Trenciul este o piesă care nu se demodează. Punct

Girl with trench coat

Trendurile vin și pleacă. La fel ca banii. În schimb, trenciul poate rămâne în dulapul tău o lungă perioadă de timp, pentru că este o piesă clasică, elegantă, cu o croială impecabilă. Încă de la originile sale în jurul anilor 1850 – 1860, trenciul a fost menit să reprezinte o piesă practică. Atât John Emary, cât și Thomas Burberry, au propus modele de trenciuri care să îi îmbrace pe militari, dar și pe cetățenii obișnuiți. Burberry continuă să fie primul nume care ne vine minte când ne gândim la cea mai reprezentativă casă de modă în ascest domeniu.

2. Este o piesă versatilă

Un trenci poate fi purtat atât cu pantofi sport, cât și cu tocuri. El poate fi luat pe deasupra unei rochii, cât și pe deasupra unor blugi și a unui pulover. El poate fi îmbrăcat la o ținută office, cât și la o plimbare în parc. Pe scurt, acest pardesiu merge a fi purtat într-o mulțime de contexte, iar lucrul acesta este genial! Este minunat sentimentul să știi că te poți baza pe o piesă care poate fi purtată în majoritatea timpului.

3. Trenciul te face să arăți wow indiferent de moment

Să facem un scurt exercițiu de imaginație. Închipuiți-vă cea mai banală pereche de blugi. Apoi cea mai banală cămașă albă de bumbac. Și o pereche de botine negre banale cu toc pătrat. Adăugați un trenci pe deasupra acestora. Ce observați? Da, exact! Iată că acesta animă o ținută banală și îi oferă o înfățișare elegantă, un aspect rafinat și oarecum luxos.

4. Completează armonios o ținută

Girl with trench coat

De exemplu, în ținuta pe care o port azi, trenciul completează armonios puloverul și botinele fucsia. În alte zile am purtat pantaloni cu pulovere și m-am bucurat de tabloul complet pe care l-a alcătuit trenciul când l-am adăugat pe deasupra celor două. Ce vreau să subliniez aici este că, în modă, este foarte important să oferi o ținută completă. Este ca o masă completă cu felul întâi, felul al doilea și desert. Pentru a obține o imagine armonioasă, trebuie să îmbini cu măiestrie diferite piese și stiluri.

Fuchsia boots

5. Trenciul merge purtat indiferent de vreme

Așa cum este el gândit la baza lui, trenciul este realizat dintr-un material impermeabil. Așa că ploaia nu ar trebui să constituie un factor de decizie atunci când te gândești dacă să îți cumperi un trenci. O altă trăsătură mișto este construcția acestui pardesiu. Nasturii care închid bine materialul în jurul trunchiului ajută la menținerea căldurii în această zonă. În plus, talia este bine încinsă de cordonul pe care îl strângi în jurul corpului. Este, în mod evident, o piesă gândită să protejeze în caz de vreme rea.

Ținută: Trenci – Mohito (stoc epuizat) | Botine: Zara | Geantă: Zara


Tu ai un trenci în garderobă? Dacă nu, ți-ai lua unul?

2 opinii la “5 motive pentru care ar trebui să ai un trenci”

Lasa un raspuns. Parerea ta conteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.