Ce poți purta pentru a părea mai înaltă
Ce poți purta pentru a părea mai înaltă

Când ești scundă, unul dintre factorii elementari de care trebuie să ții cont când creezi o ținută este cum faci să pari mai înaltă în acea ținută. Psihologic vorbind, este o încercare de a ne impune la nivel fizic, de a fi poate la aceeași înălțime cu ideile pe care le avem. Și crede-mă, vorbesc din experiență. Am doar un 1,50 m și toată viața am încercat să par mai înaltă decât sunt. Așa că astăzi sunt mai mult decât pregătită să împărtășesc cu tine ce poți purta pentru a părea mai înaltă:

Ce poți purta pentru a părea mai înaltă

1. Poartă orice implică o talie înaltă

Vreau să îți fac cunoștință cu unul dintre conceptele mele preferate în materie de stil: talia înaltă. Sunet de tobe în fundal, aplauze, ovații. Talia înaltă este CEL MAI BUN lucru care se putea inventa pentru minione. Pantalonii și fustele cu talie înaltă oferă iluzia unor picioare alungite și îmbracă frumos talia, creând acea siluetă de clepsidră care continuă să producă furori printre femei. În ceea ce mă privește, jeanșii nu au niciodată talie scurtă și am o înclinație dusă spre obsesiv pentru fustele creion.

2. Nu lăsa hainele pe afară

În sensul de a ”băga” articolele pe care le porți în pantaloni sau în fustă. Acest sfat face parte din aceeași categorie cu cel de mai sus – creerea unei iluzii de picioare mai lungi. Mai mult, în cazul unor pantaloni evazați sau a unei fuste lungi, o pereche de pantofi cu platformă te pot conduce cu usurință la +10 cm la înălțimea ta. Și asta mă duce cu gândul la…

3. Alege inteligent tocurile pe care alegi să le porți

Acesta chiar nu este un secret. Oricine știe: tocurile te înalță și te poartă cu grație pe oriunde pășești. Iar când dorești să pari mai înaltă, ele sunt prima soluție care îți vine natural în minte. DAR – iar acest ”dar” este din categoria bagă-la-cap-și-nu-uita – nu trebuie să te chinuiești pe tocurile nepotrivite. Chiar și 4 cm fac minuni, iar aceasta este înălțimea potrivită pentru pantofii purtați zi de zi la job.

4. Împrietenește-te cu topurile crop

Le știi, sunt acele bluze mai scurte care nu acoperă talia. Personal, ador topurile de tip crop. Îmi place cum le pot purta cu orice articol care are talie înaltă și cum creează o siluetă armonioasă. Tocmai pentru că nu depășesc linia șoldurilor, au avantajul de a crea o siluetă ușor alungită.

Ce poți purta pentru a părea mai înaltă
Ce poți purta pentru a părea mai înaltă

Detalii ținută: Pantaloni: Zara (model similar aici) | Top: Zara (model similar aici) | Sandale: Zara | Cordeluță: Zara (model similar aici) | Geantă: Zara (model similar aici)

5. Poartă haine cambrate

Știu, nu este deloc ușor, mai ales acum în epoca hainelor supradimensionate care îneacă la propriu corpul unei minione. SOS! Noi cele la 1,50 – 1,60 m așteptăm mai multe haine cambrate în magazine. Personal, când îmbrac o cămașă supradimensionată, ajung să arăt ca o vată pe băț îmbrăcată într-un sac de cartofi. Așa că, oricât de tentant este acest trend al hainelor supradimensionate, sfatul meu este să te axezi pe hainele cambrate care îți avantajează proporțiile.

6. Aplică matematica și în modă

Iar conceptul din matematică pe care trebuie să îl aplici în modă este unul relativ simplu: proporțiile. Ține cont de acestea și vei crea de fiecare dată o siluetă armonioasă. Mai precis, ține cont de următoarele proporții:

  • Fustă sau pantaloni scurți implică bluză cu mânecă lungă
  • Nu mai mult de 50 – 60% imprimeu într-o ținută
  • Vertical > Orizontal

Și reține! Aceste sfaturi sunt strict pentru minione. Dacă ai fost înzestrată cu înălțimea potrivită, aceste proporții nu sunt pentru tine.

7. Poartă ținute monocrom

Mai precis, alege o culoare principală și construiește ținuta în jurul acesteia. În ultimele luni s-a pus un mare accent pe culorile pastelate și pe tonurile ”mute”. Eu îți recomand cu multă căldură să porți fucsia, bej, verde stins, roșu, alb și bleumarin. Sunt multe alte nuanțe pentru care poți opta, dar cele 6 menționate anterior au darul de a crea o ținută în trend.

– Tu ce porți pentru a părea mai înaltă? –


  • Te-ar mai putea interesa