Girl with red turtleneck
Girl with red turtleneck

Culorile au fost, sunt și vor rămâne întotdeauna baza oricărei arte frumoase. Asta se întâmplă și în cazul modei unde culorile dictează o stare de spirit sau pun în valoare trăsăturile unei persoane. În ceea ce mă privește, culorile sunt baza. Punct. Sezonul acesta culorile capătă o semnificație deosebită, ele sunt combinate mai degrabă complementar, creându-se astfel contraste puternice. Mai jos, îți dau câteva exemple de astfel de combinații de culori care te vor face să strălucești toamna aceasta:

1. Roșu + maro + galben

Red, brown, yellow
Color clashing

Cumva spectaculoasă această combinație, ea amintește de culorile frunzelor de toamnă. Ca idee, o combinație echilibrată constă în două culori care sunt situate foarte aproape în spectrul culorilor plus încă o culoare de contrast. Aceasta poate fi total opusă, de exemplu albastru, sau în aceeași paletă de nuanțe. Eu am abordat această idee pornind cu două culori foarte apropiate ca nuanțe (maro și galben) și am tăiat totul cu un roșu puternic.

Pantofi: Zara | Fustă: Poema (model similar aici)| Maletă: nu mai are etichetă (model similar aici) | Geantă: Zara

Yellow heels

2. Verde pădure + lila

Forest green, lily
Color clashing

Atât verdele, cât și movul, au cucerit podiumurile de modă sezonul acesta. O regulă: nu se mai poartă culorile care se potrivesc doar în funcție de sezon. Se poartă contrastele. Mai specific, poți îmbrăca o ținută complet verde toamna sau o ținută complet gri primăvara. Alegerea îți aparține!

Credit: Pinterest

3. Oranj + verde + albastru

Orange, green, blue
Color clashing

Știu la ce te gândești deja: ce e prea mult, e prea mult. Ei bine, în modă, dacă știi cum să balansezi proporțiile, acest principiu nu mai este valabil. De exemplu, în ținuta din imagine, pantalonii palazzo verzi echilibrează oranjul violent al puloverului. Iar mini geanta albastră face deliciul întregii ținute.

Credit: Pinterest

4. Fucsia + oranj

Fuchsia, orange
Color clashing

Iubesc fucsia. Această culoare vibrantă și plină de viață chiar reușește să imprime energie oricărei ținute. Imaginează-ți, de exemplu, o pereche de blugi prespălați cu un tricou alb și un sacou fucsia supradimensionat. Acum înțelegi ce spun, nu? Personal, ador combinația dintre fucsia și roșu, dar în ultima perioadă, o combinație foarte cool își face loc în universul modei. Mixul dintre oranj și fucsia mi se pare energic, perfect pentru a fi purtat într-o zi mohorâtă de toamnă.

Credit: Pinterest

5. Roșu + cian

Red, cyan
Color clashing

O altă combinație de nuanțe cu care poți impresiona toamna aceasta este cea dintre roșu și cian. Pasiunea și căldura roșului este stinsă de această nuanță deschisă de albastru, care rămâne totuși vibrantă. Mai mult, este o combinație mai puțin uzuală care cumva îți va reaprinde apetitul pentru a mixa culori îndrăznețe.

Credit: Pinterest

Care dintre aceste combinații de culori îți place cel mai mult?


  • Te-ar mai putea interesa