How I think people will dress after the pandemic
How I think people will dress after the pandemic
How I think people will dress after the pandemic

UN STUDIU DE CAZ

Astăzi am simțit nevoia să-mi aștern gândurile într-un mod puțin diferit față de obicei. Cum cred că lumea se va îmbrăca după pandemie a fost un gând stârnit întâmplător în timp ce dădeam scroll postărilor de pe Instagram și devenit studiu azi.

O fi vina tuturor zilelor de stat în casă. Sau a unei nevoi pregnante de a evada afară încălțată într-o pereche fabuloasă de pantofi. Ori a incertitudinii care a plutit ca o vibrație joasă în toate aceste zile. Și totuși, știu sigur că la orizont se conturează o nouă eră. Și nu, nu cred că va fi era în care oamenii vor fi stingheri și reci, ci va fi o eră care se va opune complet și indubitabil acestui curent creat de pandemie.

Dacă este să cunosc un lucru cu certitudine, acela este că în modă, un curent i s-a opus altuia din toate timpurile. Spre exemplu, anii 20’ au fost într-o totală contradicție cu anii 1910, când rochiile până la pământ au fost înlocuite de cele midi. Sau anii 40’ spre 50’ când new look-ul propus de Dior a cucerit universul modei. Moda este plină de astfel de exemple și nu obosesc să mă gândesc la ele, mai ales când văd trenduri efemere care apar peste noapte și la fel de repede dispar.

How I think people will dress after the pandemic
How I think people will dress after the pandemic

Așadar, cum cred că lumea se va îmbrăca după pandemie?

Ei bine, din punctul meu de vedere, vor exista două mari direcții:

1. Colorat, fabulos și complet distractiv

Este direcția pe care și o eu o voi urma, pentru că, la naiba cu toate hainele de casă și tot griul și albul de care am avut parte! Va fi o abundență de roz fuchsia, de verde smarald, de albastrul cerului, de mov regal. Și știi ceva? Abia aștept!

O profesoară dragă mie obișnuiește să spună ”Moda nu este ca o insulă izolată, ea este o reacție”. Reacția candidă a oamenilor ascunși în spatele zidurilor mai mult de două luni, va fi de a aduce mai multă lumină pe stradă cu ținute vesele, colorate. Pregătește-te să vezi mâneci și mai bufante, centuri cu și mai multe încrustații, tocuri cu forma unei opere de artă. De asemenea, se va observa o detașare specifică acestui secol, adică regula de a nu exista o regulă.

How I think people will dress after the pandemic
How I think people will dress after the pandemic

Detalii ținută – Rochie: Asos | Pantofi: Zara (model similar aici) | Geantă: Mohito (model similar aici) | Cordeluță: – (model similar aici)

Ținuta mea de astăzi reflectă foarte bine cele de mai sus. Rochia mini cu imprimeu floral și strasuri este plină de veselie, în timp ce cordeluța din catifea și pantofii cu toc pătrat completează armonios ținuta. Geanta roz-piersică cu lanț auriu este exact accentul care lipsea pentru ca întreaga ținută să fie colorată, fabuloasă și distractivă.

2. Minimalismul absolut

Minimalismul va deveni și mai minimal, dacă aș putea să risc o astfel de exprimare. Preconizez o mare înclinație spre tonuri neutre, croieli perfecte și o simplitate exagerată. După pandemie, oamenii se vor fi obișnuit să trăiască mai simplu, mai echilibrat. Deci minimal. Un tablou de maro, ocru, bej, alb și negru va predomina în lumea modei.

Recunosc că acest minimalism absolut are un farmec aparte, este o artă fină și subtilă. Va corespunde perfect celor pentru care moda se trăiește simplu, dar elegant. Rochii lungi până la pământ albe, sacouri negre supradimensionate, blugi cu tăietură clasică și sandalele cu barete fine vor descrie acest univers minimal.

Personal, apreciez această artă fină, dar nu mă identific cu ea. Și nu este nimic rău în asta. Din contră, tocmai aceasta este frumusețea modei. Ne permite să exprimăm ceea ce suntem cu adevărat cu ajutorul unor piese care vorbesc în numele nostru.

How I think people will dress after the pandemic
How I think people will dress after the pandemic

Și printre atâtea incertitudini născute din această pandemie, o certitudine o am sigur: moda se trăiește, nu doar se poartă.

Tu cum crezi că lumea se va îmbrăca după pandemie?

2 opinii la “Cum cred că lumea se va îmbrăca după pandemie”

  1. This is such an interesting post. I never stopped to think about how the pandemic would affect the way people dress in the future, but I’m interested in seeing how will it influence people. I loveeee how you styled this colorful dress though. You look perfect for summer.

    BLOG | YOUTUBE | INSTAGRAM

  2. I love this post! Love your style as well as your blog! Definitely subscribing. You might want to check out Karenbritchick on YouTube. She has a series where she goes around NYC documenting people’s street style. Maybe it will bring you joy like it does for me! XO, Stormie http://www.sostormie.com

Lasa un raspuns. Parerea ta conteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.