How to organize your closet in a few easy steps
How to organize your closet in a few easy steps

Am acceptat – în următoarea perioadă stăm acasă. Dar cu ce ne vom umple timpul? Eu am decis că mi-l voi ocupa acordând mai multă atenție stilului meu personal și scriind articole de folos din domeniul modei. Panica creează panică, productivitatea naște proiecte frumoase. Așa că astăzi discutăm despre cum să-ți organizezi dulapul în câțiva pași simpli.

Pe lângă a ne spăla mâinile de 30 de ori pe zi, a citi articole menite să ne panicheze, a șterge clanțele ușilor la fiecare pas și a sta pe Netflix la infinit, eu vă propun să învățăm. Cu această ocazie, anunț lansarea primelor lecții de modă din categoria ”Define Your Style” – lecții care te vor ajuta să îți definești un stil propriu spectaculos. Astfel, la ieșirea din hibernare, tu vei străluci de stil și vei fi gata să înfrunți provocările de zi cu zi. Ești gata?

Încep cu prima lecție de stil și care consider eu că este mama lecțiilor de stil – organizarea dulapului. Mai precis, hai să aflăm mai multe despre cum să-ți organizezi dulapul în câțiva pași simpli.

0. Curăță dulapul

How to organize your closet in a few easy steps

Dacă tot suntem în plin sezon de pandemie, mă gândesc că acesta este pasul 0 care trebuie făcut atunci când te gândești să-ți (re)organizezi dulapul. O lavetă, o soluție de curățat universală și eventual o soluție de curățat geamuri ar trebui să fie de ajuns pentru o curățenie ca la carte. Că tot suntem la acest capitol, mie-mi place să mai ascund prin dulap câte un mic produs care să le ofere hainelor un parfum plăcut. Un odorizant pentru dulap, un săculeț cu lavandă sau o bilă efervescentă pentru baie (nefolosită) fac minuni.

1. Organizează hainele în funcție de sezon

Bănuiesc că este cumva evident, dar n-aș vrea totuși să omit acest aspect. Puloverele de iarnă n-au ce căuta cu rochițele de vară și cu atât mai puțin cu pantalonii scurți. Așa că poți începe prin a-ți sorta hainele în funcție de sezon.

SEZONUL RECE ar trebui să cuprindă: geci, paltoane, pulovere, cardigane, pantaloni groși, sacouri matlasate și altele. În principiu, toate hainele care ne fac să transpirăm în ultimul hal în zilele calde.

SEZONUL CALD ar trebui să cuprindă: tricouri, maieuri, topuri ușoare, cămăși, pantaloni scurți/capri (3/4), fuste, rochii de vară și altele.

How to organize your closet in a few easy steps
Câteva dintre puloverele groase ale lui Darius

2. Sortează hainele

How to organize your closet in a few easy steps

Iată încă un pas elementar pentru organizarea dulapului în mod eficient. Mai precis, curelele ar trebui să se afle toate laolaltă, pantofii ar trebui să stea toți la un loc, pijamalele ar trebui să aibă locul lor separat, hainele de casă ar trebui să stea deoparte de cele pe care obișnuiești să le porți în oraș.

3. Sus! Pe umeraș!

How to organize your closet in a few easy steps

Toate hainele la care ții și pe care dorești să le păstrezi neșifonate ar trebui agățate pe umeraș. Asta este literă de lege. De exemplu, majoritatea hainelor pe care le vezi purtate pe blog sunt agățate pe umeraș. Astfel, ajung ușor la ele și mă pot gândi la o ținută complexă fără prea mult efort. În lipsa spațiului (eu mă confrunt cu acest aspect!), poți agăța chiar două haine pe umeraș.

4. Împăturește blugii și puloverele groase

How to organize your closet in a few easy steps

Iar la această categorie intră toate hainele care nu se șifonează, care sunt groase și ocupă un spațiu prețios. Blugii lui Darius îi țin împăturiți pe un raft, blugii mei împăturiți se află pe un alt raft, puloverele groase ale lui Darius se află pe un raft, ale mele pe un alt raft, ș.a.m.d. Ai prins ideea.

5. Apelează la cutii de depozitare

Arată bine, nu costă mult și te ajută să-ți organizezi mai bine hainele. Astfel, lenjeria intimă poate fi depozitată într-o cutie, șosetele într-o altă cutie. La fel poți proceda cu toate celelalte piese care nu-ți mai încap în dulap. Un lucru pe care mie îmi place să-l fac este să-mi păstrez accesoriile în portofele de diferite dimensiuni. La fel procedez cu ochelarii de soare pe care obișnuiesc să-i țin în tocuri pentru ochelari.

How to organize your closet in a few easy steps

6. Organizează garderoba pe culori

Este un sfat pe care îl dau cu mare drag, dar pe care EU n-am ajuns niciodată să-l aplic. Am haine de prea multe culori pe care îmi este greu să le despart unele de altele. Dar o garderobă organizată pe culori are multiple avantaje, printre care faptul că îți permite să ajungi mai ușor la haine și să-ți creezi ținute elevate.

How to organize your closet in a few easy steps
How to organize your closet in a few easy steps

7. Dă la o parte tot ceea ce știi că nu vei mai folosi

Cred că toți ne facem la un moment dat vinovați de a cumpăra haine care în timp ajung să nu ne mai placă, se demodează și altele. Life happens. Dar atunci când acest lucru se întâmplă, este bine să pui mâna pe o sacoșă și să așezi în ea TOT ceea ce nu vei mai purta. Știu, este dificil, te cuprinde un sentiment de vinovăție de tipul dar-dacă-cumva-îmi-va-fi-de-folos-într-un-univers-paralel. Ei bine, în 90% dintre cazuri nu vei mai avea nevoie de acel lucru. Iar dacă totuși vei avea nevoie, este scuza perfectă ca să mergi la cumpărături. Ei bine, da, ăsta chiar e un sfat mișto. Odată ce-ai umplut acea sacoșă, te poți gândi să donezi hainele unor persoane care chiar vor avea nevoie de ele sau le poți duce la containerele speciale amplasate de autorități.

Ce alte trucuri de organizare a dulapului mai cunoști? Te aștept cu răspunsul în comentarii. Și nu uita: #staiacasă.

16 opinii la “Cum să-ți organizezi dulapul în câțiva pași simpli”

 1. Thanks for sharing your tips!

  For me, Berlin is in that annoying inbetween season time, so sky is blue, there is sun but the winds are still a tad brutal so I feel I need to layer.

  Especially in times like these when we don’t want to catch colds or have any cold-like symptoms.

  I do enjoy tidying up my closet, often I find pieces I’ve not worn in a while and I resurrect them from the dead! It’s almost like buying the piece for the first time again…

  Wishing you a healthy Sunday hon, X

  http://myfashionslashlife.com/2020/03/big-fur-coat/

Lasa un raspuns. Parerea ta conteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.