5 Factors That I Consider When Buying Heels
5 Factors That I Consider When Buying Heels

Pantofii cu toc sunt emblematici în modă. Sunt ca cireașa de pe tort – poți trăi fără ea, dar face tortul mai savuros. Aceasta este și filozofia pantofilor cu toc – poți trăi fără ei, dar viața nu mai are aceeași savoare. Și cum în majoritatea timpului port pantofi cu toc, astăzi m-am gândit să îți povestesc care sunt factorii de care țin cont când îmi cumpăr pantofi cu toc. Pregătește-te, căci iubirea mea pentru acest subiect este imensă!

Cum m-am îndrăgostit de pantofii cu toc

Povestea începe în jurul vârstei de 7 ani, când bunica mi-a cumpărat prima revistă Barbie. A fost dragoste la prima vedere! Dragoste față de cum era îmbrăcată Barbie, dar și de pantofii pe care îi purta. Un lucru care îmi demonstra încă de pe atunci pasiunea pentru modă era faptul că nu acordam interes poveștilor lui Barbie, ci mai degrabă ținutelor sale.

Îmi plăcea enorm că de fiecare dată era îmbrăcată într-o altă ținută! Apoi, spre adolescență, dragostea mea pentru tocuri a crescut și mai mult, iar după vârsta de 16 ani, am început să port tocuri de 4 cm (tocuri pătrate, nu tip stiletto). Oh, ce încântare! Iar de acolo, restul este istorie. Îmi poți vedea o parte din colecția de pantofi aici.

Factorii de care țin cont când îmi cumpăr pantofi cu toc

Suficient cu povestirile, să trecem la treabă! Iată cele mai importante 5 motive:

1. Să aibă un design modern

Cred că nimic nu urăsc mai tare pe lumea asta decât pantofii urâți. Și, din păcate, lumea este plină de ei! Obișnuiam să merg cu metroul la muncă și în timp ce așteptam pe peron, observam mulți oameni purtând pantofi urați. Știu că mulți dintre ei erau confortabili, dar ultima dată când am verificat în dicționar, cuvântul ”confortabil” nu era sinonim cu cuvântul ”urât”.

Așa că da, un design modern fain este primul lucru de care țin cont atunci când sunt în căutarea unei noi perechi de pantofi cu toc. Tendințele în această perioadă se îndreaptă spre pantofii cu aspect minimal (sandale cu barete, sandale tip papuci), vârful pătrat și vârful ascuțit, forma neobișnuită a tocurilor (clepsidră, curbată).

2. Să fie colorați

Cred că am o singură pereche de pantofi negri cu toc în dulap. Merg să verific.

Confirm, am o singură pereche de pantofi negri în dulap. Vreo două albe și vreo două bej. Restul sunt colorate! Iar aici intervine amprenta mea personală – NU este nimic în neregulă la pantofii în nuanțe neutre, dar eu ador culorile. Și prin urmare, această preferință se reflectă și în gusturile mele privind tocurile.

3. Să nu fie grei

Iată o regulă fundamentală privind pantofii cu toc. Știu că doctorii indică să nu purtăm tocuri mai mari de 5 cm, dar dacă ți s-a pus pata pe o pereche de stiletto cu tocuri de 10 cm, eu zic să mergi înainte cu alegerea ta. Singurul aspect de care chiar trebuie să ții cont este cât de grea este perechea atunci când o cântărești în palme. Cu cât perechea este mai ușoară, cu atât îți va fi și ție mai ușor să îi porți pe o perioadă mai mare de 2 ore.

Cu cât perechea este mai grea, cu atât îți va fi mai greu să te deplasezi, ți se vor umfla picioarele, probabil riști să faci bătături/bășici, iar lista continuă.

Ține cont de greutatea pantofilor. Este un aspect esențial!

5 Factors That I Consider When Buying Heels

4. Pielea din care sunt confecționați pantofii

Mai ales în sezoanele calde (căci toamna și iarna port șosete care îmi oferă protecție la picioare), caut pantofi cu toc dintr-un material moale. Picioarele mele au tendința să se umfle și sunt și puțin late, ceea ce înseamnă că trebuie să acord un interes sporit materialului din care sunt confecționați pantofii. O piele moale indică elasticitate, ceea ce înseamnă că este loc atât pentru picioarele mele ușor late, cât și pentru umflarea de mai târziu.

5 Factors That I Consider When Buying Heels

Detalii ținută – Fustă: Koton (model similar aici) || Bluză: H&M (model similar aici) || Sandale: Asos || Geantă: Aldo

5. Să fie excentrici

Dacă mă urmărești de mai mult timp, sigur mi-ai observat înclinația spre pantofii cu toc excentrici. Cu cât ies mai mult din tipar, cu atât îmi plac mai mult! Fie că sunt în nuanțe metalice, că au inserții elegante, că prezintă șireturi sau alte decorațiuni, ei sigur vor intra sub radarul meu. Dacă și tu cauți să-ți croiești un stil autentic, aici este cheia: alegerea unor pantofi excentrici, dar de bun-gust.

Tu porți pantofi cu toc? Și dacă da, care sunt criteriile după care îi alegi?

Lasa un raspuns. Parerea ta conteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.