Imaginează-ți pentru câteva secunde o insulă însorită, cu case albe, mare albastră și profundă și cu flori roz agățate de pereții albi. Așa arată o mică parte din Mykonos, o insulă celebră din Grecia care fură inima fiecărui vizitator. În rândurile următoare, îți voi prezenta câteva informații esențiale despre cum să-ți petreci o zi în Mykonos:

Priveliște dinspre port
Priveliște dinspre port
Case albe și mare perfect albastră
Case albe și mare perfect albastră

CUM POȚI AJUNGE ÎN MYKONOS

Înconjurată de ape, această mică insulă (care măsoară aproximativ 85 km2) face parte din insulele Ciclade. Alte insule care se află în apropierea ei sunt Tinos, Syros, Paros și Naxos. Cea din urmă este insula pe care noi ne-am petrecut cea mai mare parte din vacanța noastră în Grecia și locul de unde am plecat cu feribotul spre Mykonos. Așadar, aici poți ajunge cu feribotul (sunt curse zilnice care vin și pleacă mai ceva ca într-un mușuroi de furnici) sau cu avionul (în timpul verii sunt aproximativ 18 curse zilnice între Atena și Mykonos).

CE POȚI VIZITA în MYKONOS

Aș zice că, în primul rând, în Mykonos cea mai importantă este atmosfera. Imediat cum ajungi în port sau pe aeroport, simți un val de relaxare și distracție. Nu degeaba această insulă este renumită pentru petreceri și aerul său glam. Deși mică, este plină de șarm: străduțele înguste încărcate de magazine de lux, mirosul de fructe de mare proaspăt gătite sau florile Bougainvillea care încarcă pestriț pereții albi ai caselor cochete. Pe lângă port și centru care sunt încărcate de magazine și restaurante, două locuri sunt celebre în Mykonos: Mica Veneție și morile de vânt.

Mica Veneție (Little Venice)

Această zonă care aduce cu Veneția datorită caselor care sunt construite direct lângă apă definește Mykonos într-un mod plin de farmec. Casele albe, cu obloane albastre și roșii, alcătuiesc un tablou șarmant, perfect pentru a fi capturat într-o fotografie.

Mica Veneție
Mica Veneție

Morile de vânt

Construite în secolul al XVI-lea, morile de vânt din Mykonos definesc perfect întreaga insulă. Cunoscută pentru vântul puternic, insula era gazda ideală pentru aceste mori de vânt prin care era produs grâul. În prezent, principala industrie în Mykonos este dată de turism.

Bucurându-mă de Mykonos
Eu bucurându-mă de Mykonos
Darius savurând o înghețată
Darius savurând o înghețată
Impecabil
Impecabil

CE POȚI MÂNCA ÎN MYKONOS

Grecia este paradisul mâncării. Pe bune. De la musacaua delicioasă încarcată cu carne, dovlecei și vinete la souvlaki și gyros, în Mykonos vei găsi mâncare delicioasă din plin. Bineînțeles, nu uita de salata grecească, peștele pregătit cu condimente savuroase sau roșiile umplute cu orez și carne (cunoscute sub numele de gemista).

Tu ai vizitat vreodată Grecia?


 • Te-ar mai putea interesa

 • 0 0 vote
  Evaluarea articolului
  Subscribe
  Notify of
  guest

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  5 Comentarii
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Jessica

  This is truly one of the most stunning places in the world!

  Jessica | notjessfashion.com

  Andreea Claudia

  It is, indeed! I would love to come back one day. xo

  Grace Louise

  This looks so gorgeous Hun! Lovely pictures x

  Grace Louise || http://gracelouiseofficial.blogspot.co.uk

  Andreea Claudia

  Thank you so much, Grace Louise! So happy that you like them! xo

  Color AndGrace

  Mykonos looks like such a beautiful island! I loved the outfit you wore!

  https://colorandgrace.com/