Sunt multe moduri în care te poți deconecta, dar unul dintre cele mai eficiente este acela când spui ”Stop”, îți faci bagajele și pleci pentru un weekend. Este normal să simțim acest imbold din când în când. Apuc să scriu despre această ieșire de weekend abia acum, deși ea a avut loc în urmă cu 3 luni. Te invit să rămâi alături de mine pentru a descoperi cum poți găsi serenitate într-un oraș regal.

House in Sinaia
Casă în Sinaia
Road in Sinaia
În drum spre Castelul Peleș

CUM POȚI AJUNGE ÎN SINAIA

Sinaia, denumită și ”Perla Carpaților” sau ”Orașul regal”, este un oraș cu un vibe de stațiune montană și este situat pe Valea Prahovei, România. Datorită localizării pe hartă într-o zonă montană celebră a țării, accesul spre Sinaia se face ușor prin două căi de transport: fie rutieră, fie feroviară. Eu și Darius am ales cea de-a doua opțiune pentru a evita aglomerația uzuală din zonă.

Sinaia train station
Gara din Sinaia
Building in Sinaia

UNDE TE POȚI CAZA ÎN SINAIA

Panoramic view over Sinaia
Priveliștea din hotel

Locuri de cazare se găsesc – Slavă Domnului! – într-un număr mare în acest oraș regal. De obicei, noi folosim platformele booking.com și airbnb.com pentru a găsi locuri cel puțin mișto de cazare. În acel weekend am ales să ne cazăm la Rina Sinaia Hotel și bine am făcut. Situat perfect în apropiere de gară și centru, hotelul este dotat cu un restaurant ce oferă o mâncare excelentă, o piscină interioară, dar și o saună extravagantă. Cel mai mult ne-a plăcut priveliștea panoramică pe care am avut-o asupra orașului. În imagini puteți vedea despre ce vorbesc.

Amazing places in Sinaia

CE POȚI VIZITA ÎN SINAIA

Înainte de a începe cu cele mai mari obiective turistice, trebuie să menționez serenitatea boemă care predomină în acest oraș montan. Aerul curat, priveliștea brazilor falnici în depărtare, casele pitorești decorate în stil tradițional – toate acestea alcătuiesc un tablou care trebuie savurat. Apoi nu ezita să vizitezi Parcul Dimitrie Ghica unde poți savura niște clătite demențiale, dar și Cazinoul din Sinaia care se găsește spre marginea parcului.

Peles Castle

Te poți îndrepta apoi spre triumfalul Castel Peleș, o emblemă a orașului, unde trebuie neapărat să te bucuri de grădinile falnice, dar și de interiorul luxuriant. Poți urca apoi încă puțin în munte, unde te vei putea da cu telegondola. Vei putea chiar urca până la cota 2000, dacă vrei să savurezi întreaga experiență.

Un alt obiectiv turistic demn de menționat este Mănăstirea Sinaia, un locaș sfânt, încărcat de liniște și pozitivitate.

Peles Castle
Sinaia Monastery
Mănăstirea Sinaia

UNDE POȚI MÂNCA BINE ÎN SINAIA

Ești gata să-ți bucuri papilele gustative? Atunci trebuie să ajungi neapărat la Carol Gastro Bierhaus. Acolo îți recomand sincer să încerci supa de pui și cârnații lor nemțești cu cartofi și mujdei. Un alt loc pe care ți-l recomand cu căldură este Restaurant Carpați unde preparatele tradiționale produc curcubeu pe cerul gurii. Noi am savurat o cină delicioasă și la restaurantul hotelului în care am fost cazați, așa că îl poți adăuga sigur pe listă.

Tu obișnuiești să fugi departe de oraș în weekend?

10 opinii la “Serenitate într-un oraș regal”

Lasa un raspuns. Parerea ta conteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.