Street in Cluj
Museum Square in Cluj
Piața Muzeului
Building in Cluj
Building in Cluj
Un oraș pe care merită să-l vizitezi după izolarea socială

Iată că au trecut deja peste patru luni din 2020 și eu abia acum mi-am făcut timp să povestesc despre experiența mea și a lui Darius la Cluj! Pe care, apropo, l-am vizitat de Revelion. Wow! Iar când vine vorba de Cluj, este greu să-l descrii repede în câteva propoziții. Unu la mână, Clujul este un oraș deosebit pentru care merită să-ți aloci timp să scrii din suflet. Și doi la mână, a fost tare dificil să aleg doar câteva poze din cele câteva sute pe care le-am făcut. Acestea fiind zise, Clujul este un oraș pe care merită să-l vizitezi după izolarea socială.

CUM AJUNGI ÎN CLUJ

Mie-mi place să cred că acest oraș este a doua capitală a României și inima regiunii istorice Transilvania. Tocmai datorită amplasării sale avantajoase pe hartă, Clujul este un oraș la care se poate ajunge cu mașina, cu avionul sau cu trenul.

Eu și Darius am ales ultima opțiune pentru că -pregătește-te!- tare mult mi-am dorit să văd cum este să călătorești la cușetă. Și hai să admit că a fost plăcut, dar n-aș mai repeta experiența. Durează. Prea. Mult. Mult prea mult.

Ce geci poți purta pentru a te proteja de frig
Unirii Square in Cluj
Descoperind Clujul

UNDE TE POȚI CAZA ÎN CLUJ

Ca de obicei, când vine vorba de a căuta un loc de cazare simpatic, apelez la booking.com și la airbnb.com. De această dată, studioul unde ne-am cazat l-am găsit pe airbnb, dar rezervarea am făcut-o prin booking, deoarece studioul era disponibil spre rezervare pe ambele platforme.

Sfat: Folosește atât booking.com, cât și airbnb.com atunci când dorești să găsești un loc de cazare fain.

Și ce bine că am aplicat sfatul acesta! Studio V reprezintă unul dintre cele mai cool locuri în care am stat vreodată. Decorat în stil industrial, inspirat de un studio de fotografie, intim și plăcut, Studio V ne-a surprins la propriu. Nu doar că este în centru, aproape de cele mai faine atracții turistice, dar vine la pachet și cu toate facilitățile necesare unei șederi confortabile. Recomandăm!

CE POȚI VIZITA ÎN CLUJ

Ce geci poți purta pentru a te proteja de frig
St. Michael's Church, Cluj-Napoca
Biserica Sfântul Mihail
St. Michael's Church, Cluj-Napoca
Biserica Sfântul Mihail

Există multe locuri incredibile pe care le poți vizita în acest oraș deosebit, dar eu le voi preciza pe acelea care merită vizitate iarna. Temperaturile nu au depășit 2 grade Celsius pe durata șederii noastre acolo, așa că am căutat să nu ne îndepărtăm prea tare de centru. Apropo de centru – este SUBLIM. Clădirile în culori pastelate din Piața Unirii și Piața Muzeului mi-au atras în mod deosebit atenția. Acestea te vor ajuta să treci la următorul nivel când vine vorba de fotografie.

Cluj View from Cetatuia
Vedere panoramică asupra Clujului
Adorable cat in Cluj
O pisică adorabilă din Cluj

Mai mult decât atât, cum noi am fost în Cluj în preajma Revelionului, am vizitat și Târgul de Crăciun care efectiv părea desprins dintr-un basm. Casele mici, albe și cochete găzduiau gustări delicioase, dar și multe suveniruri originale. Apoi este musai să vizitezi Cetățuia, unde vei avea parte de o panoramă spectaculoasă asupra acestui oraș. Noi credem că a meritat să urcăm până acolo și astfel să interacționăm și cu alte zone ale Clujului. Alte locuri care merită vizitate sunt: Casa Matei Corvin, Muzeul Farmaciei, Teatrul Național și Opera Română. Și vorbind de locuri pe care merită să le vizitezi în Cluj…

Christmas Market in Cluj
Târgul de Crăciun din Cluj 2019
Christmas Market in Cluj
Patinoarul din Târgul de Crăciun

UNDE POȚI MÂNCA ÎN CLUJ

…neapărat trebuie să îi încerci restaurantele! Papilele mele gustative au fost încântate la propriu întreaga vacanță și acest lucru nu ar trebui să te surprindă deloc, pentru că mâncarea din acea zonă este super apetisantă. Menționez aici unele dintre locurile în care ne-am simțit cel mai bine: Casa Veche pentru un meniu tradițional românesc, Storia pentru o pizza ca la ea acasă, Beluga pentru a experimenta arome rafinate, Joben Bistro pentru a gusta mâncăruri delicioase într-un cadru de poveste inspirat de cărțile lui Jules Verne. 

Tu ai vizitat vreodată acest oraș?

O opinie la "Un oraș pe care merită să-l vizitezi după izolarea socială"

Lasa un raspuns. Parerea ta conteaza :)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.